NGF Ekskursjon 2013

NGF Ekskursjon 2013 til Varangerhalvøya

12.-15. september 2013

Ekskursjonen varer i 3 dager og har som mål å introdusere deltagerne til noen av godbitene i Varangerhalvøyas kvartære og senproterozoiske stratigrafi. Oppstart torsdag 12. september kl. 12, Høybuktmoen flyplass, Kirkenes. Slutt søndag 15. september kl. 11.00 samme sted.

Vi starter torsdag ettermiddag med den berømte Bigganjargga tillitten, et ikon i norsk geologi, en lokalitet som er obligatorisk for alle norske geologer.

Fredag er øremerket kvartære godbiter. Først drar vi til Sandfjorden  (en mil sør for Berlevåg) – kjent for spesielt godt bevarte grus- og stein strandrygger avsatt på slutten av siste istid. Deretter klatrer vi opp på Storfjellet øst for Tanaelvens utløp (halv times gange) og betrakter Tanasystemet i all sin prakt. Dagen avsluttes med å spa i elveterrassene nord for Tana bru for å få et nærmere innblikk i avsetningsprosessene i den tidlig-midt Holocene delen av systemet.

Lørdag er vi tilbake i fast fjell. Vi starter på Ekkerøya. Blotningene av senproterozoiske sedimentære strukturer dannet i kystnære omgivelser er av verdensklasse. Deretter tar vi turen til utsiden av Vadsøya og ser på praktfulle kryssjikt dannet i forgrenete elvesystemer.

I tillegg til flott geologi lover vi vid horisont og stor himmel, med Barentshavet i sikte. Naturen på halvøya må oppleves!
Lengste spasertur ca. 45 minutter – i lett terreng. Overnatting i Kongsfjord og Vadsø. 

Vår guide:
William Helland-Hansen er professor i sedimentologi og petroleumsgeologi ved Universitetet i Bergen. Han har ledet feltkurs til Varangerhalvøya for master- og doktorgradsstudenter i en årrekke.

Forslag til flyrute:
Oslo-Kirkenes: torsdag 12. september kl 09.20-11.30 (Norwegian)
Kirkenes-Oslo: søndag 15. september kl 12.00-14.10 (Norwegian)

Se flere bilder

Deltakeravgift og overnatting

Meld deg på

AkerBPsvarthvit1 NGUlitenfarge ngi logo svarthvit statoillogo svarthvit sandvik-logo svarthvit dongenergy
Lundin svarthvit od svarthvit
logo visneskalk ranagruber svarthvit

 

AkerBPsvarthvit NGUlitenfarge
ngi logo svarthvit statoillogo svarthvit
sandvik-logo svarthvit dongenergy
Lundin svarthvit ranagruber svarthvit
 
od svarthvit logo visneskalk