NGF_Stavanger har gleden av at invitere NGF-medlemmer til julemøte onsdag 13. november, kl. 18:00 på Uis!

Møtet holdes på engelsk - the meeting will be held in English ?

Kveldens tema er: Øl og Geologi – Vi byr på geologisk ølsmaking med Andreas Habel.

I år vil geolog og ølkjenner Andreas Habel fokusere på belgisk øl. Nesten alle geologer liker øl, men finnes det en sammenheng mellom øl og geologi utover at øl er en velkommen tørstedrikk etter en tøff dag med feltarbeid? I Øl & geologi vil Andreas videreformidle kunnskap om hvordan øl og geologi henger sammen, forskjellige øltyper og hvordan en øldommer smaker på øl. Det vil bli ølsmaking, ølquiz og fingermat.Andreas har mastergrad i geologi fra Universitetet i Bremen (Tyskland), og er kjent i det lokale ølmiljøet som erfaren hjemmebrygger som har brygget øl sammen med sin kone siden 1996. Andreas er sertifisert øldommer og har dommererfaring fra bl.a. NM i hjemmebrygging, What’s Brewing, Sur & Bitter m.m.

Pris medlemmer: 300 kr / Studentpris: 200 kr Innbetaling/påmelding til NGF konto: 8160 26 91705 senest fredag d. 8 november (vennligst marker med navn og «øl og geologi 2019») Sted:Universitetet i Stavanger,Kjølv Egelands HusKristine Bonnevies vei 223. etg (2nd floor) in lunch room E-374

Styret i NGF-Stavanger har fornøyelsen av å invitere til geologiekskursjon i samarbeide med Norsk Petroleums Forening (NPF); Geologisk heldags båt-felttur til øyer nord for Hommersåk, med tema;

Kambriske sedimenter og den Kaledonske Fjellkjededannelse.

De vil gå i land på svaberg og i lett terreng. Ta med klær etter været, spesielt gode sko. Ta også med mat og drikke.

Guide: Fridtjof Riis, NPD

Møtested: Børevigå (gjestehavnen) ved Oljemuseet søndag 16. juni 2019 kl. 08:00

Turen vil foregå med 3 motorbåter med plass til 10 passasjerer hver. Det er derfor et begrenset antall plasser (30 inkl. guide).

Båtturen er fullbooket men det er opprettet venteliste. Frist for påmelding er fredag 7. juni. Påmelding er bindende med egenandel på kr 300,-.

Styret i NGF Stavanger har gleden av at invitere til kveldsmøte med foredrag onsdag 10.april kl.18:00 

Sted: Universitetet i Stavanger. Kjølv Egelands Hus, Kristine Bonnevies vei 22 etg. (2nd floor) i rom E-374.

Dørene åpner kl. 18:00.  

Det serveres pizza og brus. 

Kveldens foredrag (holdes på engelsk) av Alejandro Escalona, UiS.

- I 2018 har NGF Stavanger hatt 6 arrangementer på programmet, pluss mulighet for at bli med på NPD-arrangement. Det første arrangement var et spennene kveldsforedrag av Fridtjof Riis, NPD som handlet om Ritlands Kraterets Geologi, ca. 20 fremmøtte. Der var mange spørsmål og god diskusjon.

- På kveldsmøtet 11. april ga Adnan A.D. Aqrawi et foredrag om Eufrat-Tigris-Karun floddeltaets Holocene geologiske historie, ca. 15 fremmøtte.

- I Juni gikk den årlige NGF/NPF felttur til Rennesøy og Fjøløy med Alexander Lassen (ConocoPhillips Norge) som guide. Ca. 30 pers. deltok på turen.

- Helgen 16.-17. juni hadde NGF medlemmer mulighet for at bli med på tur til Ritlandskrateret og Melands-Grønahei. Ca. 5 pers. fra NGF deltok på denne kjekke og informative tur.

- Lørdag 8. og søndag 9.september ble Geologiens Dag på hhv. Universitetet i Stavanger og Oljemuseet avholdt – Årets tema var «Jordskjelv». Geologiens Dag lørdag ble arrangert av Petrologi-masterstudenter på UiS, og ble også i år en kjempesuksess med ca. 130 besøkene. Geologiens Dag søndag ble arrangert for 11. år i rad. Som de foregående år ble arrangementet holdt på Oljemuseet, hvor publikum blant annet kunne se på kjerneprøver, studere bergarter og mineraler i mikroskop, se på stein og mineraler fra Rogaland og få bestemt medbrakte steinprøver. Det var gratis adgang hele dagen og ca. 750 besøkende tok turen innen om.

- Den 29. november hadde vi årets siste kveldsmøte – en geologisk ølsmaking med Andreas Habel. Vi smakte på 7 forskjellige ølsorter og Andreas fortalte en masse interessant om øllets historie og øl-brygging. Kvelden var en kjempesuksess – ca. 15. pers. deltok.

- I 2018 har vi fortsatt med kveldsmøtene på UiS i stedet for Arkeologisk Museum. Grunnene for dette er: 1) Å engasjere flere studenter i NGF, 2) Det ble med tiden vanskeligere at booke lokale på Ark. Mus. 3) Vi sparer leie for lokale på Ark. Mus. Erfaringen er at antallet av studenter på våre møter har steget kraftig, og at noen av de som har vært med i mange år har falt fra. Vi har et håp om at de finne tilbake igjen.

- I 2018 har vi gjort mye mere bruk av Facebook og Twitter til annonsering av arrangementer, og dette ser ut til at være en suksess.

- Også i 2018 var antallet av aktive deltakere på våre arrangementer en utfordring.  

Liste over avholdte arrangementer:  

Onsdag 7.mars: Årsmøte med kveldsforedrag: Fjidtjof Riis; Ritlandskrateret. Avholdt på UiS. 

Onsdag 11.april: Kveldsmøte med foredrag: Adnan A.D. Aqrawi, Leading Consultant-Innovation in Research and Technology: Holocene Climatic Change in Southern Mesopotamia; Some Stratigraphic Signatures. Avholdt på UiS. 

Søndag 10.juni: NGF/NPF Ekskursjon til Rennesøy og Fjøløy; Jærens Geologi (Guide Alexander Lassen). 

Lørdag 16. og søndag 17.juni: Helgetur til Ritlandskrateret og Melands-Grønahei med Fridtjof Riis som guide. Dette var et NPD arrangement hvor NGF medlemmer kunne bli med. 

Lørdag 8.september: Geologiens Dag ved Universitetet i Stavanger. 

Søndag 9.september: Geologiens Dag ved Oljemuseet i Stavanger .

Torsdag 29.november: Øl & Geologi – Geologisk ølsmaking med Andreas Habel. Avholdt på UiS.

Velkommen til årsmøte og foredrag onsdag 13.februar kl 18.00 ved UiS.

Maryon Paulsen Strugstad vil gi en introduksjon av byggeråstoff i Rogaland, sirkulær økonomi og håndtering av ulike masser i bygg- og anleggsbransjen. Visste du at Rogaland er på landstoppen når det gjelder produksjon og salg av byggeråstoffer (naturstein, pukk, sand og grus)? I 2017 var total omsetning på alle råstoffer i Rogaland på 2395 millioner kroner. Dette er en viktig næring for regionen, og Rogaland var det første fylket i Norge til å etablere en regionalplan/fylkesdelplan for byggeråstoff. De fleste har sikkert også fått med seg at byggeaktiviteten på Jæren har vokst kraftig de siste årene. Men regionen står i fare for å sitte igjen med et "fjell" av overskuddsmasser ("gravemasser") på 66.000.000 kubikk meter i 2040 dersom det ikke skjer noen endringer i måten overskuddsmasser håndteres på? Dette volumet tilsvarer ca. 25 Kheopspyramider for å sette det i perspektiv! For å sikre en bærekraftig håndtering av overskuddsmasser fra bygg og anleggsbransjen har fylkeskommunen utarbeidet en regionalplan for massehåndtering. Viktige prinsipper i denne planen er sirkulær økonomi, EUs mål om gjenvinning og ressurspyramiden som baserer seg på prioriteringen i norsk og europeisk avfallspolitikk. 

Maryon Paulsen Strugstad er fylkesgeolog i Rogaland fylkeskommune. Hun startet i stillingen i Juni 2018, og er ansvarlig for oppfølging av de regionale planene for byggeråstoff og massehåndtering.

Det serveres pizza og brus. 

NGF Stavanger har gleden av at invitere NGF medlemmene til vårt julemøte torsdag 29. november, kl. 18:00 på UiS. 

Kveldens tema er:Øl og Geologi – Vi byr på geologisk ølsmaking med Andreas Habel. Øl & geologi. Faglig påfyll med geolog og ølkjenner Andreas Habel. Nesten alle geologer liker øl, men finnes det en sammenheng mellom øl og geologi utover at øl er en velkommen tørstedrikk etter en tøff dag med feltarbeid? I Øl & geologi vil Andreas videreformidle kunnskap om hvordan øl og geologi henger sammen, forskjellige øltyper og hvordan en øldommer smaker på øl. Det vil bli ølsmaking, ølquiz og fingermat. Andreas har mastergrad i geologi fra Universitetet i Bremen (Tyskland), og er kjent i det lokale ølmiljøet som erfaren hjemmebrygger som har brygget øl sammen med sin kone siden 1996. Andreas er sertifisert øldommer og har dommererfaring fra bl.a. NM i hjemmebrygging, What’s Brewing, Sur & Bitter m.m.

Pris medlemmer: 300 kr / Studentpris: 200 kr Innbetaling/påmelding til NGF konto: 8160 26 91705 senest søndag 25. november (vennligst marker med «øl og geologi») 

Sted: Universitetet i Stavanger,Kjølv Egelands HusKristine Bonnevies vei 22 etg (2nd floor) in lunch room E-374

NGF Stavanger has the pleasure of inviting you to a members evening meeting Wednesday April 11th 2018 at UiS.

Time: 18:00.

Pizza and “brus” will be served. 

Venue: Universitetet i Stavanger, Kjølv Egelands Hus, Kristine Bonnevies vei 22 etg. (2nd floor) i rom E-374 

This evenings speaker will be Adnan A.D. Aqrawi, Leading Consultant-Innovation in Research and Technology, based in Stavanger, Norway. 

This evenings topic will be: Holocene Climatic Change in Southern Mesopotamia; Some Stratigraphic Signatures

Styret i NGF Stavanger har gleden av at invitere til årsmøte onsdag 7.mars 2018 kl. 18:00.

Sted:Universitetet i Stavanger, Kjølv Egelands Hus, Kristine Bonnevies vei 22 etg. (2nd floor) i rom E-374.

Dørene åpner kl. 18:00, og der serveres pizza og brus. 

Dagsorden: Først årsmøte – her etter kveldens foredrag :1) Årsmelding 2017. 2) Regnskap 2017. 3) Valg av nye styremedlemmer. Forslag fra utgående styre. 4) Planlagte arrangementer. 5) Behandling av innkomne forslag.  Forslag til saker som skal opp på årsmøtet sendes styret (formann) innen onsdag 2. mars. Alle medlemmer har stemmerett og oppfordres til å stille på årsmøtet som representerer generalforsamlingen i Stavanger-avd. til NGF.

6) Eventuelt Kveldens foredrag:Fridtjof Riis vil holde foredrag om en ganske unik geologisk plass i Rogaland nemlig de resterende deler av Ritlandskrateret. Krateret ble dannet for 500-600 millioner år siden, av en meteoritt med en diameter på rundt 100 meter som traff jordoverflaten med en fart på rundt 25 km i sekundet. Den lagde et krater som var 2500 meter bredt og om lag 350 meter dypt. Det ble etterhvert skjult av sedimenter, men har siden delvis kommet fram i dagen igjen. Strukturen ble oppdaget og identifisert som et mulig nedslagskrater av geologen Fridtjof Riis i 2000. Utforskningen av krateret ble finansiert av Norges forskningsråd, og i 2009 ble det av forskere fra Institutt for geofag ved Universitetet i Oslo ansett som bevist at krateret var dannet av et meteorittnedslag. 

AkerBPsvarthvit1 NGUlitenfarge ngi logo svarthvit Equinor PRIMARY logo RGB BLACK sandvik-logo svarthvit
Lundin svarthvit od svarthvit
logo visneskalk ranagruber svarthvit

 

AkerBPsvarthvit NGUlitenfarge
ngi logo svarthvit statoillogo svarthvit
sandvik-logo svarthvit dongenergy
Lundin svarthvit ranagruber svarthvit
 
od svarthvit logo visneskalk